考研英语题目加详解

更新时间:2025-10-21 11:52:43
最佳答案

关键词:考研英语,题目,详解

题目:请根据以下段落,完成下一句。

Once upon a time, in a small village, there lived a kind-hearted old man who always helped his neighbors. He believed that kindness was the most precious treasure in life. One day, a stranger came to the village and asked for directions to the nearest town. The old man, without hesitation, offered his help and guided the stranger to the town. The stranger was so grateful that he gave the old man a mysterious gift.

The next morning, the old man awoke to find that the gift was a magical potion that granted him the ability to understand the thoughts of others. With this newfound power, the old man continued to help his neighbors and the village flourished.

详解:这段文字讲述了一个关于善良与回报的故事。故事中的老先生乐于助人,相信善良是生活中最宝贵的财富。有一天,一个陌生人来到村庄,老先生毫不犹豫地帮助他找到了去最近城镇的方向。陌生人为此感激,送给老先生一份神秘的礼物。第二天,老先生醒来发现这个礼物是一瓶神奇的药水,可以让他读懂他人的想法。有了这种神奇的力量,老先生继续帮助邻居,村庄也因此繁荣起来。

这则故事寓意深刻,提醒我们在生活中要心存善良,帮助他人。同时,也告诉我们,善良的行为会带来意想不到的回报。

【考研刷题通】——考研刷题小程序,政治刷题、英语刷题、数学等全部考研科目一网打尽。轻松备考,高效刷题,助力考研成功!立即关注,开启你的考研之路!

相关推荐

CopyRight © 2020-2025 考研攻略网 -考研各个学科复习攻略资料分享平台.网站地图 All rights reserved.

桂ICP备2022010597号-11 站务邮箱:newmikke@163.com

页面耗时0.0763秒, 内存占用1.55 MB, 访问数据库11次